Maalla asumisen hyvät puolet

Monelle kaupunkilaiselle saattaa stereotypia elämästä maalla näyttäytyä peräti kauhukuvana. Kuvitellaan että maalla joutuu käyttämään likaisia vaatteita, elämään kaukana sivilisaatiosta ja lapioimaan lantaa aamuvarhaisesta myöhään yöhön. Tämä ei voisi olla kauempana todellisuudesta! Maalla on hienoa ja monipuolista asua.

Vaikka maatilojen kannattavuus ja määrä vähenevät jatkuvasti, on vielä olemassa monia perinteisiä tiloja, joiden asukkaat elävät perinteistä maalaiselämää. Tämä on hyvin kunnioitettavaa, sillä on maatilojen ansiota, että me suomalaiset saamme nauttia puhtaasta, kotimaassamme tuotetusta ruoasta. Tämän kunniaksi olemme kirjoittaneet artikkelin, johon listaamme maaseudulla asumisen hyviä puolia. Lue listaus alta, ja kerro meille, mitä pidit artikkelista! Haluaisitko sinäkin ehkä jonain päivänä asua maalla?

Maalla saat nauttia oman pellon antimista, ja puhtaasta lähellä tuotetusta ruoasta

Harva kaupunkilainen voi syödä ateriaa ajatellen, että kaikki sen osaset ovat itse tuotettuja. On oman maan porkkanaa, perunaa ja selleriä, oman kanalan kananmunia ja sikalan lihaa. Voi juoda ehkä lasillisen oman navetan tuoretta maitoa, ja syödä itse omasta viljasta leivottua leipää, jossa on päällä sipaus oman karjan maidosta tuotettua tuoretta voita. Voiko parempaa ja puhtaampaa ollakaan! Maalaisena voi olla jopa omavarainen ruokiesi suhteen, ja sen lisäksi tietää tasan tarkkaan, mistä suuhunsa laittaa.

Maalla opit kovan työn merkityksen

Maalla jokaisen työpanosta tarvitaan. Opit, että mitä ahkerammin työtä teet, sitä nopeammin se tulee tehtyä. Maalla kasvanut ei pelkää öljyisiä käsiä eikä likaisia haalareita, eikä epäröi hetkeäkään ennen kuin ryhtyy töihin. Siksi maalla kasvaneet ovat haluttua työvoimaa myös muuallakin, joten joskus päätät lähteä muihin hommiin, voi sinulle löytyä työpaikka helpostikin.

Maalla näet konkreettisesti, mistä ruoka tulee

Joka kerta kun kävelet viljapellon laidalla, tai kiskot porkkanoita multaisesta maasta, ja joka kerta kun taputtelet vastasyntynyttä vasikkaa ja katsot sen ottavan ensiaskeleensa, tai keräät omien kanojen munia kanalasta, näet konkreettisesti ruokasi alkuperän. Sinulle ruoka ei ole vain steriileissä muoviastioissa tai pahvitölkeissä tarjoiltua, äärimmilleen puhdistettua tavaraa. Sinulle se on aitoutta, ja sinä tiedät mistä se on peräisin. Sinulle se on koti.

Maalla tulevaisuutesi työ ja toimeentulo on taattu

Mikäli olet kotoisin maalta, sinulle on saatettu pienestä lähtien toitottaa, kuinka pääset jonakin päivänä töihin ja tulet joskus vielä perimään tilan. Maalla kaikille on töitä eikä apukäsistä kieltäydytä, joten halutessasi sinulle on jo loppuelämän työpaikka tiedossa. Sinun tarvitsee tietysti rahoittaa esimerkiksi https://tessin.com/fi/ in avulla maatilan kiinteistöt toimeentulosi saamiseksi, mutta voit olla varma, että saat sieltä myös elantosi ansaittua ja voit olla oman itsesi pomo. Ei hullumpi diili, mikäli maatilaelämä maistuu!

Maalla saat kokemuksia, joita ei kenelläkään muulla ole

Maalainen elää sellaista elämää, josta ei vannoutunut kaupunkilainen tiedä hölkäsen pöläystäkään. Vai kuinka moni kaupunkilainen voi sanoa nukkuneensa heinäladossa? Tai nähneensä vasikan syntymän, ja kilin ottavan ensi askeleensa. Leikkineensä possupahnueen kanssa, tai adoptoineensa tipun ja salakuljettaneen sen huoneeseensa. Ajelleensa traktorilla yömyöhään ja poikien sijaan haaveilleensa omasta mönkijästä. Heränneensä viideltä aamulla avustamaan hevosen synnytyksessä, tai juoneensa maitoa suoraan utareesta. Maalaiselämä todellakin tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia, joita ei muualta saa. Suosittelemme kokeilemaan!

morningtime-lite