Koiran valjaat paimenkoiralle

Paimenkoira on hyvä apulainen esimerkiksi lampaiden tai lehmien paimentamisessa. Suomessa koiria on käytetty paimennustehtävissä verrattain vähän, mutta mikään ei estä käyttämästä paimenkoiria niiden alkuperäisessä tehtävässä myös Suomessa. Vaikka paimenkoirien käyttäminen paimentamiseen onkin Suomessa melko harvinaista, ovat paimenkoirat silti meilläkin hyvin suosittuja ja niitä käytetään monenlaisissa tehtävissä. Tällöin ja myös lenkillä laadukkaat koiran valjaat ovat avuksi, sillä niissä koiran on mukavaa ja vaivatonta liikkua ja koira on myös tarvittaessa helposti hallittavissa. Vedonestovaljaiden avulla vilkasta paimenkoiraa voidaan opettaa kulkemaan taluttimessa vetämättä, jolloin kävelylenkeistä tulee molemmille osapuolille entistä miellyttävämpiä.

Miten koiran valjaat valitaan?

Koiran valjaat valitaan ensisijaisesti niiden käyttötarkoituksen mukaan. Tarjolla on esimerkiksi kävelyvaljaita, jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettuja valjaita, jälkivaljaita, vetovaljaita, vedonestovaljaita sekä heijastavia valjaita. Paimenkoirat ovat yleensä erittäin aktiivisia ja saattavat ottaa osaa hyvin monenlaisiin aktiviteetteihin. Tästä syystä ne saattavat tarvita useita erilaisia valjaita. Jos liikut koirasi kanssa pimeällä, kannattaa ehdottomasti hankkia koiralle heijastavat koiran valjaat, sillä ne lisäävät sekä koiran että itsesi turvallisuutta.

On tärkeää huomioida, että koiran valjaat istuvat hyvin ja ovat mukavat koiran päällä. Hyvä istuvuus on siis olennainen asia, joten kiinnitä erityistä huomiota valjaiden koon valintaan. Herkkäihoiselle koiralle kannattaa valita erityisen hyvin pehmustetut, mahdollisimman pehmeät valjaat, jotta ne eivät ärsyttäisi koiran herkkää ihoa.

Mistä koiran valjaat paimenkoiralle?

Laadukkaat koiran valjaat paimenkoiralle löytyvät kätevästi Zoo.fi-verkkokaupasta. Voit rajata hakutuloksia esimerkiksi valjaiden tuotemerkin mukaan. Sivuston hakufilttereiden avulla voit etsiä myös erityisen hyviä tarjouksia, tai jos budjettisi on pieni, voit myös lajitella hakutulokset siten, että edullisimmat koiran valjaat näytetään ensimmäisinä. Edullisimmat koiran valjaat voi löytää jopa alle 10 eurolla! Toki hinta edellä näitä tuotteita ei välttämättä kannata valita, ellei ole aivan pakko, vaan koiran mukavuus ja tuotteiden käyttötarkoitus ovat lähtökohtaisesti tärkeimpiä valintakriteereitä.

Koiran valjaat kannattaa tilata verkon kautta Zoo.fi:stä, sillä verkko-ostosten tekeminen on erityisen näppärää, kustannustehokasta ja nopeaa. Vilkkaan paimenkoiran kanssa ajalle on muutakin käyttöä kuin ostoksilla juokseminen, etenkin jos samalla on tila hoidettavana ja muitakin eläimiä ruokittavana! Et joudu edes maksamaan tuotteiden toimituksesta ylimääräistä, jos tilaat Zoo.fi:stä kerralla yli 50 eurolla. Kun sopivat valjastuotteet on klikattu ostoskoriin, kannattaakin tutustua myös Zoo.fi:n muuhun valikoimaan, sillä samassa toimituksessa tulisi näppärästi myös vaikkapa suuri pussi laadukasta koiranruokaa tai muita paimenkoirasi tarvitsemia tarvikkeita.

morningtime-lite